Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

IZBRIS IZ REGISTRA

Zavrnitev odobritve aktivnih snovi Unije

 

Biocidni proizvod, odobren po prehodnem postopku priglasitve, se izbriše iz registra biocidnih proizvodov v roku 12-ih mesecev po datumu odločitve, da se aktivna snov ne odobri.


Uporaba obstoječih zalog biocidnega proizvoda je dovoljena največ 18 mesecev po datumu sprejete odločitve o neodobritvi aktivnih snovi.


NE-predložitev vloge


Če vloga za izdajo dovoljenja ali vzporedno medsebojno priznanje ni bila vložena najpozneje na dan odobritve zadnje aktivne snovi za določeno vrsto proizvoda, se biocidni proizvod v roku 180 dni izbriše iz registra biocidnih proizvodov.


Uporaba obstoječih zalog biocidnih proizvodov je dovoljena največ 365 dni po datumu odobritve aktivne oziroma aktivnih snovi.


Zavrnitev vloge ali odločitev o ne-izdaji dovoljenja

 

Kadar se vloga za izdajo dovoljenja za biocidni proizvod zavrne ali se odloči, da se dovoljenje ne izda, se biocidni proizvod v roku 180 dni izbriše iz registra biocidnih proizvodov.


Uporaba obstoječih zalog biocidnih proizvodov je dovoljena največ 365 dni po datumu odločitve urada.


Tri leta po datumu odobritve aktivne snovi

 

Priglašen biocidni proizvod se izbriše iz registra biocidnih proizvodov v treh letih po datumu odobritve zadnje aktivne snovi, če je bila vložena vloga za izdajo dovoljenja ali vzporedno medsebojno priznavanje.