Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SEZNAM AKTIVNIH SNOVI IN DOBAVITELJEV

Uredba (EU) št. 528/2012 zagotavlja, da so stroški pridobitve podatkov za aktivne snovi enakomerni porazdeljeni med vsa podjetja, ki tržijo snov v biocidne namene. Zato podjetja iz EU, ki še niso predložila dosjejev za svoje aktivne snovi po Direktivi 98/8/ES ali Uredbi (EU) št. 528/2012, lahko bodisi predložijo dosje ali izjavo o dostopnosti podatkov ali počakajo na čas, ko bodo prenehali veljati vsi roki zaščite podatkov in se sklicujejo na obstoječi dosje.

 

ECHA vodi in redno posodablja v skladu s 95. členom Uredbe (EU) št. 528/2012, ki je bila spremenjena z Uredbo (EU) št. 334/2014, seznam vseh aktivnih snovi in vseh snovi, ki se uporabljajo za pridobivanje aktivnih snovi za katere je bila predložena dokumentacija. Seznam vsebuje tudi podatke o dobaviteljih aktivnih snovi in biocidnih proizvodov, ki so navedeno dokumentacijo predložili, njihovo vlogo, vrste proizvodov ter datum vključitve snovi na seznam.

 

V prometu znotraj EU so lahko le tisti biocidni proizvodi, ki vsebujejo aktivno snov, ki je vključena na ta seznam, tako snov vsebuje ali se uporablja za njeno pridobivanje, katere dobavitelji iz EU so vključeni v ta seznam za vrsto/-e proizvoda/-ov med katere spada ta proizvod.«